Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

ZMOS - Systém pomoci v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine

Dátum: 07.03.2022
Autor: EWORKS.sk
Počet videní: 229
ZMOS - Systém pomoci v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine

ZMOS Systém pomoci

Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti Systém pomoci v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine. Partnerom Združenia miest a obcí Slovenska v tejto aktivite sú: Konferencia biskupov Slovenska, Slovenská katolícka charita a Veľvyslanectvo Ukrajiny v Slovenskej republike.

 

zmos

Súčasťou tohto materiálu, ktorý je k dispozícii TU https://www.zmos.sk/system-pomoci-v-suvislosti-s-vojenskym-konfliktom-na-ukrajine--oznam/mid/405616/.html?fbclid=IwAR1Rv9JWpVcukD9JoHcnw5ox2jPqWpAxOH8x8a-fGhEZ9kqsfaCxCEdTJHY#m_405616 
sú aj konkrétne prílohy a to: Súpis akútna potreba, Súpis zdravotnícke vybavenie, Súpis zdravotnícke vybavenie pomôcky, Súpis zdravotnícky spotrebný materiál.

 

Zároveň Vás chceme informovať, že v priebehu zajtrajšieho dňa bude zriadený transparentný účet na finančnú pomoc tým samosprávam, ktoré sú priamo zainteresované do práce s migrantami a tiež postupne budeme aktualizovať a rozširovať spracovaný Systém pomoci v súvislosti s vojenským konfliktom na Ukrajine. O všetkom budeme samozrejme operatívne informovať.

 

Vzhľadom na intenzívnu iniciatívu ohľadom humanitárnej pomoci pre utečencov a Ukrajinu je nevyhnutné aby všetky tieto aktivity boli koordinované. V opačnom prípade budú kontraproduktívne. Ministerstvo vnútra SR koordinuje odvoz humanitárnej pomoci na Ukrajinu.

 

V prípade jednotlivcov, podnikateľských subjektov nahlasujte všetku pomoc na nasledujúcu adresu: uosppz@minv.sk.

 

Veríme, že spoločne zvládneme aj túto vážnu situáciu a to minimálne tak úspešne, ako sme spolupracovali počas celoplošného testovania, kde sa koordinácia, výmena poznatkov a spoločné usmernenia osvedčili.

S úctou a vďakou

PhDr. Michal KALIŇÁK, PhD.
ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS
Združenie miest a obcí Slovenska

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.